Medknjižnična izposoja je plačljiva storitev, ki zagotavlja dostopnost knjižničnega gradiva, saj omogoča naročanje tistega gradiva, ki ga v KJV ali v enotah MKL nimamo ali pa je izposojeno. Gradivo iz naše knjižnice posredujemo tudi drugim slovenskim knjižnicam preko storitev Medknjižnične izposoje MKL.

Lahko si izposodite vse vrste knjižničnega gradiva ali naročite kopije, ki vam jih elektronsko posredujemo.

Naročanje:

  1. z elektronsko naročilnico na internetni strani Mestne knjižnice Ljubljana (MKL)
  1. neposredno iz kataloga COBISS/OPAC;

Ob izbranem gradivu na katalogu kliknite na NAROČILO ZA MI, kar vas poveže s servisom Moja knjižnica, za katero potrebujete številko članske izkaznice in geslo, ki ju pridobite v knjižnici (KJV ali MKL). V polje za vpis opombe navedite eno izmed izbranih knjižnic, kjer boste gradivo prevzeli in kasneje tudi vrnili: Knjižnica Bežigrad, Knjižnica Jožeta Mazovca, Knjižnica Otona Župančiča, Knjižnica Prežihov Voranc, Knjižnica Šiška, Slovanska knjižnica.

  1. osebno v Knjižnici Jurij Vega in vseh enotah Mestne knjižnice Ljubljana (MKL)

Dobavni in izposojevalni rok

Dobavni rok gradiva je 2 do 5 delovnih dni. V izjemnih primerih se dobavni rok podaljša. Izposojevalni rok gradivu in možnost podaljševanja določi knjižnica, ki gradivo posreduje. Preklic naročila in prošnje za podaljšanje roka izposoje sporočite kontaktni osebi v Mestni knjižnici Ljubljana telefonsko (vsak delovnik od 9. do 12. ure), preko e-pošte ali spletne storitve Moja knjižnica.

Cenik

Medknjižnična izposoja je plačljiva storitev, ki se obračunava po ceniku storitev. Pogoj za naročila so poravnane finančne obveznosti do KJV in MKL.

  • posredovanje gradiva: 7 EUR
  • elektronsko posredovanje kopij gradiva: 3 EUR

V primeru preklica naročenega gradiva poravnate morebitne nastale stroške.

Zamudnino in odškodnino za poškodovano ali izgubljeno gradivo zaračuna vsaka knjižnica po svojem veljavnem ceniku.

Mestna knjižnica Ljubljana v okviru opravljanja posebnih nalog osrednje območne knjižnice uporabnikom omogoča iz knjižnic Osrednjeslovenskega območja brezplačno medknjižnično izposojo strokovnega gradiva in gradiva, ki se uporablja v študijske namene.

(Skupno 85 obiskov, današnjih obiskov 1)