Branje je potapljanje; pustolovščina , ki nas vleče v neznano in komaj sluteno, ko v sladki omami tonemo v gosto tkivo življenja in se pred našimi začudenimi očmi svetovi spreminjajo in skozi naše duše plivka voda milosti in strastnega doživetja; to je pustolovščina v kateri nas zapeljuje, nas navdihuje in nam grozi čudno lepa skrivnost vrtincev zgodovine in intimnih izpovedih, ujetih v tuje zgodbe in pesmi.

In takrat, ko nam skoraj že povsem zmanjka zraka, in se moramo vrniti v vsakdanja življenja, za hip, za bežen utrip spoznamo, da lastnih zgodb ne moremo doživljati polnokrvno, če nam niso domače zgodbe tujih ljudi. Znova se potopimo, brž ko utegnemo. Tako se krepi veliko, tajno, odrešujoče, noro bratstvo bralcev in knjig.                                                                                                                                                                                                            Aleš Debeljak

Bralni klub  združuje duše, ki radi beremo in se o knjigah pogovarjamo. Med seboj delimo občutke in misli, ki nas prevevajo ob branem tekstu, oživimo lastne spomine, ki se v nas prebudijo, ko spremljamo razvoj dogodkov v tujih zgodbah, mogoče celimo rane, ki smo jih potisnili v nezavestno in jih napisane besede pobožajo in pogrejejo kot skodelica čaja ob petih. Zanimivo je opazovati kako se nas posamezno besedilo  dotakne, čemu dajemo poudarek, ob katerem stavku zadrhtimo, ob katerem dogodku se vznemirimo, s katerim junakom se poistovetimo. Vsak izmed nas doživlja na svoj način, ki je drugačen od mojega, tvojega, njenega in njegovega. Zato se je lepo srečevati in deliti ljubezen do knjig. Ob njih se smejimo ali jokamo, z njimi rastemo in zorimo. In kaj vemo, mogoče izvemo tudi kaj več o tem, kdo smo.

(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)